Leny Romme

Naam: Leny Romme

Geslaagd: Op 18 oktober 2000 op molen “De Doornboom” te Hilvarenbeek

Mijn belangstelling voor de molen is gewekt door mijn zwager Rien van Wanrooij die al langere tijd molenaar was op molen Zeldenrust. Door het enthousiasme van Rien voor deze bijzondere hobby kwam ik nu en dan wel eens op de molen. Op een bepaald moment denk je dan,“ wat zou het fantastisch zijn als ik deze molen zelf ook eens zou kunnen laten draaien”.
En zo gebeurde het dat Rien mij stimuleerde om de molenaarsopleiding te gaan volgen en me in te schrijven bij het Gilde voor Vrijwillige Molenaars.
Door de molenaars van de Zeldenrust werd ik hartelijk ontvangen om mee te draaien, te oefenen en vertrouwd te raken met het kruien, het vangen, het op-en afzeilen en het malen natuurlijk.
Geduldig hebben zij mij alles uitgelegd en langzaamaan leerde ik de molen te bedienen en kreeg ik zicht op de theorie.
In Geffen werd een goede basis gelegd om daarna ook meer op andere molens te gaan draaien. Dat gebeurde met name op de molen in Oeffelt. Onder begeleiding van instructeur Theo van Bergen uit Oeffelt en John Houben uit Cuijk werd ik daar voorbereid op het molenaarsexamen.
Inmiddels ben ik nu 10 jaar een geslaagde molenaar en ga elke zaterdag met veel plezier naar onze Zeldenrust. Een draaiende molen in het landschap is prachtig om te zien en het is een stuk cultuurgoed dat bij ons land hoort, dat we in ere moeten houden en dat bewaard moet blijven. Daarover wil ik graag de bezoekers van onze molen vertellen.

Op 28-3-2015 heeft Leny afscheid genomen van standerdmolen  Zeldenrust.
Na 15 jaar trouwe dienst, bedankt voor je inzet voor molen Zeldenrust!!